| سیر تحول پوشش، حجاب و البسه در قرن نخست هجری | 
								
								  | اصغر قائدان* | 
								
								  | qaedan@ut.ac.ir | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (977 مشاهده) | 
								
								  | پوشش و حجاب در قرن نخست هجری قمری، از ظهور اسلام تا پایان دوره عمر بن عبدالعزیز در سرزمینهای اسلامی و نزد مسلمانان چه از نظر میزان و حدود پوشش و چه از نظر نوع پوشاک، بسته به شرایط با تغییر و تحولاتی همراه بوده است. این دگرگونی را میتوان به سه برهه زمانی تقسیم و مورد بررسی قرار داد: نخست وضعیت پوشش در آستانه ظهور اسلام تا پایان دوره خلیفه دوم عمر بن خطاب، دوم از دوره خلیفه سوم، عثمان بن عفان تا روی کار آمدن امویها و سوم دوره خلافت اموی تا پایان سده اول. هر یک از این دورهها دارای شرایط ویژه خاص سیاسی و فرهنگی خاص خود هستند که آنها را تا حدودی از دوره پیشین متفاوت میکند. بررسی جداگانه هر سه دوره به فهم هرچه بهتر ما از مسأله میزان پوشش و نوع پوشاک در این دوره کمک خواهد کرد. در این پژوهش ابتدا به بررسی سیر تحول فرهنگ پوشش و حجاب در این سه دوران پرداخته و آن را در گذر حوادث مورد بررسی قرار میدهیم و سپس به معرفی و تبیین مواد خام و پارچههای مورد استفاده در پوشاکهای این دوره، نوع البسه؛ دوخت، منسوجات و در نهایت لباسهای مورد استفاده در هر یک از این دورانها میپردازیم. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  پوشش، حجاب، پارچه، صوف، جبه، حریر، جلباب، طیلسان، خمار، رداء، قمیص، ازار، سروال. | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 612 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (300 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  عمومى دریافت: 1399/11/20 | پذیرش: 1398/4/10 | انتشار: 1398/4/10
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |